Solar Magazine - Webinar over innovatieve opwek- en opslagtechnieken in het Energietransitiemodel

Webinar over innovatieve opwek- en opslagtechnieken in het Energietransitiemodel

Op 18 januari organiseert TKI Urban Energy een webinar over innovatieve opwek- en opslagtechnieken in het Energietransitiemodel. Tijdens dit webinar wordt ingegaan op de resultaten van het onderzoek dat Quintel heeft uitgevoerd naar innovatieve technieken in het Energietransitiemodel. Dit model is een toegankelijk en open source model dat gebruikt kan worden om scenario’s voor de inrichting en werking van ons toekomstige energiesysteem te verkennen. In dit onderzoek zijn een aantal nieuwe mogelijkheden aan het model toegevoegd, zoals zonnepanelen op zee, zon- en windparken met een batterij erbij, het inzetten van flowbatterijen en het inzetten van PVT panelen. Vervolgens is verkend wat de impact is van deze innovaties op het energiesysteem van 2050. Het onderzoek is uitgevoerd door Quintel in opdracht van en in samenwerking met TKI Urban Energy en RVO.

Dit webinar vindt plaats van 15.00 - 16.00 uur.

Programma

  • Welkom door host Robin Quax van TKI Urban Energy.
  • Onderzoeksresultaten: Marlieke Verweij en Mathijs Bijkerk van Quintel lichten de onderzoeksresultaten toe.
  • Discussie: We gaan in op vragen vanuit de deelnemers en verkennen het belang van de resultaten voor de energietransitie.

Agenda

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2022

De Marktgids Zonne-energie 2022 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vol stroomnet en hoge prijzen zonnepanelen zorgen voor onzekerheid: Vlaanderen en Nederland willen stap maken naar...
Vacatures
Activum Finance / Activum Groen Lease zoekt:

Intern Accountmanager

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
kWh People zoekt:

Projectleider Elektrotechniek

Fulltime (40 uur) - Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!