logo
wvhj2023
hero-image
25 februari 2015

Fraunhofer: 'Zonne-energie in 2025 goedkoopste energiebron ter wereld'

Het Duitse Fraunhofer-instituut stelt dat zonne-energie in 2025 in grote delen van de wereld de goedkoopste energiebron zal zijn. Randvoorwaarde zijn wel stabiele 'regulatory conditions', geschept door de overheden.

In 2025 zal in Zuid-Europa zonnestroom opgewekt worden voor een prijs van vier tot zes cent per kilowattuur voorspelt Fraunhofer in een nieuw rapport dat gemaakt is voor de Duitse denktank Agora Energiewende. In 2050 zal de prijs nog verder gezakt zijn tot twee à vier cent per kilowattuur. Recent werd in Dubai al een zonnestroomcontract opgesteld met leverprijzen van vijf cent per kilowattuur. In Duitsland leveren pv-centrales volgens de onderzoekers nu al zonnestroom voor negen cent per kilowattuur.

Belangrijke voorwaarde voor succes bij de prijsontwikkelingen zijn volgens Fraunhofer de juiste financiële en regelgevende kaders vanwege de hoge kapitaalkosten van pv-installaties. Slechte regelgeving en hoge premies om risico's af te dekken kunnen de prijzen van pv-systemen volgens hen namelijk met vijftig procent opdrijven.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten