logo
wvhj2023
hero-image
17 februari 2015

Amsterdam biedt sportclubs gratis duurzaamheidsscan aan

De gemeente Amsterdam gaat buitensportverenigingen gratis adviseren over energiebesparing en andere duurzaamheidsmaatregelen, waaronder zonnepanelen en led-verlichting.

Alle Amsterdamse buitensportverenigingen die beschikken over een eigen clubhuis en hun eigen energierekening betalen, kunnen gebruik maken van zo’n duurzaamheidsscan. Ze kunnen zich tot 1 juli 2015 aanmelden via een speciale website.

Onder het motto ‘Haal meer energie uit uw vereniging’ ondersteunt de gemeente verduurzaming van verenigingen. Zeker nu de Ecotaks regeling vanuit de Rijksoverheid herzien wordt, is het volgens Amsterdam voor sportverenigingen met een hoog energieverbruik extra belangrijk om te besparen. Met een investering van een paar honderd euro, is het mogelijk om binnen een jaar duizend euro te besparen. Inmiddels hebben ruim twintig van de 176 Amsterdamse buitensportverenigingen zich aangemeld voor de scan.

Sportaccommodaties kunnen volgens Amsterdam een bijdrage leveren aan de productie van lokale duurzame energie. Amsterdam streeft ernaar om met deze aanpak in 2015 minstens vijfentwintig procent van de buitensportverenigingen met een eigen clubhuis te verduurzamen.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten