logo
wvhj2023
hero-image
27 januari 2015

Omvormerfabrikant SMA schrapt 1.600 van 4.667 banen

De directie van omvormerfabrikant SMA heeft vanwege het 'moeilijke fiscale jaar 2015 en afnemende verkoopcijfers' besloten een extra reorganisatie door te voeren. Er gaan 1.600 van de 4.667 banen verloren.

De reorganisatie moet in juni van dit jaar afgerond zijn. 'Wij verwachten in de komende jaren een aanhoudende prijsdruk in de wereldwijde pv-markt en een verder afnemende vraag in Europa, in het bijzonder in Duitsland. In tegenstelling tot deze ontwikkeling, zullen de niet-Europese markten blijven groeien. Dit betekent dat de wereldwijde pv-markt in gigawatts zal groeien, maar krimpen gemeten naar euro's. Om weer winstgevend te worden nemen wij deze maatregelen en snijden in het personeelsbestand', aldus SMA's chief executive officer Pierre-Pascal Urbon.

Direct gevolg van de maatregelen is volgens Urbon dat SMA vermoedelijk nog niet dit fiscale jaar weer winstgevend zal zijn. Wel is het bedrijf in staat om met eigen financiële middelen de nieuwe bedrijfsstructuur op te zetten. Door de reorganisatie zullen bij SMA in Duitsland vermoedelijk dertienhonderd voltijdsbanen verdwijnen, de overige driehonderd banen verdwijnen verdeeld over alle andere wereldwijde locaties.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten