logo
wvhj2023
hero-image
10 november 2014

PV CYCLE bereikt mijlpaal met inzameling tienduizend ton afgedankte zonnepanelen

Met een totaal van tienduizend ton ingezamelde afgedankte zonnepanelen bereikt PV CYCLE in 2014 een nieuwe mijlpaal. PV CYCLE is de grootste Europese dienstverlener voor de recycling van oude zonnepanelen.
PV CYCLE is in 2007 opgericht voor en door de zonnepanelenindustrie en biedt oplossingen aan voor het beheer en de naleving van de afvalverwerking van afgedankte zonnepanelen. Er is een netwerk van honderden inzamelpunten, gespecialiseerde afvalinzamelaars en -vervoerders en gecertificeerde verwerkers van zonnepanelen. Werd in het eerste jaar slechts tachtig ton ingezameld, nu staat de teller op een totaal volume van 10.053 ton.

'Door het inzamelen van een dergelijk groot volume aan afgedankte zonnepanelen heeft PV CYCLE bewezen in staat te zijn om waar ook in Europa grote hoeveelheden afval te verwerken', legt Olmina Della Monica uit, Operations & Treatment Manager Europe bij PV CYCLE.

Hoewel het initiatief op vrijwillige basis is ontstaan, is het terugnemen en correct verwerken van afgedankte zonnepanelen vandaag de dag verplicht op de Europese markt. Sinds de wijziging van de Europese richtlijn inzake Afgedankte Elektronische en Elektrische Apparatuur (AEEA) in 2012, zijn ook zonnepanelen onderhevig aan de verplichtingen van deze richtlijn op het gebied van afvalbeheer.
Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten