logo
wvhj2023
hero-image
7 november 2014

Einde zonnepanelensubsidie gemeente Den Haag, 2,5 megawattpiek gesubsidieerd in drie jaar

De gemeente Den Haag stopt met de subsidieregeling voor zonnepanelen. 'Doordat ze steeds goedkoper worden en meer energie opleveren, is er voor particulieren en bedrijven geen belemmering meer', aldus de gemeente.

Ongeveer de helft van de zonnepanelen in Den Haag werd in de afgelopen drie jaar aangeschaft zonder financiële bijdrage van de gemeente. De subsidieregeling voor zonnepanelen die sinds 2011 liep, werd door de gebruikers hoog gewaardeerd en heeft volgens de gemeente geleid tot een flinke toename van het aantal zonnepanelen in de stad. 'Ieder jaar werd met het budget een grotere hoeveelheid zonnepanelen geïnstalleerd. Alle zonnepanelen in Den Haag tellen samen nu ruim zes megawattpiek aan zonne-energie. Sinds de start van de regeling is er bijna vijf megawattpiek bij gekomen. Bijna de helft hiervan is mogelijk gemaakt met subsidie', aldus de gemeente. Oftewel 2,5 megawattpiek. Tot en met 2014 heeft de gemeente ongeveer anderhalf miljoen euro subsidie beschikbaar gesteld voor zonnepanelen. Voor elke euro subsidie is door particulieren en bedrijven ongeveer drie euro extra geïnvesteerd.

De gemeente blijft de aanleg van zonnepanelen wel op andere manieren stimuleren. Zo kunnen verenigingen van eigenaren (VvE) terecht bij de VvE-balie voor informatie over de technische, financiële en organisatorische kanten van het plaatsen van panelen. Verder stelt de gemeente op verzoek van bewoners de daken van gemeentelijke panden beschikbaar voor zonnepanelen. Een voorbeeld daarvan is het dak van sporthal Gaslaan.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten