logo
wvhj2023
hero-image
23 september 2015

21 organisaties roepen op tot schrappen importheffing, consortium herbergt 80 procent pv-industrie EU

21 internationale zonne-energieverenigingen - die naar eigen zeggen 80 procent van de Europese pv-sector herbergen - roepen de EU op de importheffing te schrappen. Holland Solar maakt geen deel uit van de partijen.

Eerder deze maand riepen onder meer Solarclarity, Sungevity en Solarcentury de EU al op de importheffing te schrappen. In de nieuwe oproep van de 21 organisaties vraagt men de EU om de importheffingen 'gewoon' in december 2015 te laten vervallen en de handelsbetrekkingen met China te normaliseren.

Als dat gebeurt, kan de Europese pv-afzetmarkt volgens de ondertekenaars van de brief weer terugkeren naar een fase van sterke groei. Daar zou de gehele waardeketen in Europa - dus ook de Europese machine-, zonnecel- en zonnepanelenfabrikanten - de vruchten van plukken.

Onder de ondertekenaars zijn onder meer Solar Power Europe (het voormalige EPIA waar SolarWorld, dat voorvechter van de importheffing is, recent uitstapte), de Deense, Poolse, Sloveense, Roemeense, Griekse, Zweedse, Tsjechische, Bulgaarse, Portugese, Italiaanse en Ierse pv-brancheverenigingen. Ook de Duitse verening van pv-machinebouwers participeert. Opvallende ontbrekende naam is die van Holland Solar. De Nederlandse branchevereniging herbergt zowel voor- als tegenstanders van de importheffing.

Overigens heeft ook SAFE, de Duitse organisatie die afgelopen zomer in strijd tegen de importheffingen het levenslicht zag, de oproep ondertekend.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten